Raz dva navařeno...

Recepty

Hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás recepty na sladké i slané snídaně, svačiny, obědy, večeře i zákusky . Nebo si raději stáhnete receptář do mobilu? Vyberte si zde.

Batátový krém s bezlepkovými sýrovými knedlíčky

Batátový krém s bezlepkovými sýrovými knedlíčky

Batáty i mrkev oškrábejte a rozkrájejte na kousky. Dejte péct do trouby na 190°, až bude zelenina měkká a lehce opečená. Trvá to asi 35 minut. Všechny ingredience na knedlíčky smíchejte dohromady. Pokud...

Super kaše se sušeným kokosovým mlékem a lyofilizovaným ovocem

Super kaše se sušeným kokosovým mlékem a lyofilizovaným ovocem

Snídani připravujte alespoň 10 minut v předstihu, ať stihne kaše pěkně nabobtnat.  Snídaňovou směs Iswari a ovesné vločky zalijte horkou vodou a nechte bobtnat. Přidejte sušené kokosové mléko na...

Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca

Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca

Vejce uvařte na tvrdo Po vychladnutí oloupejte a buď nastrouhejte na jemno nebo nasekejte na drobno.  Tofu vyjměte z obalu a důkladně zbavte vody, např, pomocí papírové utěrky. Pak ho na jemno nastrouhejte. Spojte...

Krémová pórkovo-hrášková polévka s křupavou cizrnou

Krémová pórkovo-hrášková polévka s křupavou cizrnou

Na olivovém oleji orestujte nakrájený pórek, aby se rozvoněl. Přidejte nakrájený česnek, krátce promíchejte a vsypte hrášek. Zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla ponořená. Ochuťte...

Salát s opečeným sýrem Halloumi, konopnou vlákninou a křupavými dýňovými semínky

Salát s opečeným sýrem Halloumi, konopnou vlákninou a křupavými dýňovými semínky

Sýr Halloumi vyjměte z obalu a důkladně osušte a “zbavte” nálevu. Sýr nakrájejte na silnější plátky a krátce opečte na nepřilnavé pánvi do zlatova. Až ke konci sýr ochuťte kořením. Chutná je kombinace...

Valentýnské muffiny

Valentýnské muffiny

Jako první si musíme připravit malinové pyré, které musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou. Pyré si můžeme připravit i několik dní předem. Maliny dáme s cukrem do kastrolku...

Slepované stromečky z mandlové mouky

Slepované stromečky z mandlové mouky

Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit....

Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota. Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto. Rozetřete ho na...

Kakaové pralinky truffles s proteinem a lyofylizovanými malinami

Kakaové pralinky truffles s proteinem a lyofylizovanými malinami

V rendlíku pozvolna rozpusťte čokoládu se smetanou a třtinovou šťávou. Nevařte, jen zahřívejte. Vmíchejte kokos. Hmotu přikryjte pokličkou nebo fólií a nechte v lednici vychladnout, zatuhnout. Lžičkou...

Včelí úlky - fitness varianta s vyšším obsahem proteinu

Včelí úlky - fitness varianta s vyšším obsahem proteinu

Smíchejte mandlovou mouku s proteinem a postupně zapracujte olej, xylitol. Po malých dávkách přidávejte rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu, až vznikne tužší vláčná kompaktní hmota. Pokud chcete mít...

Ovesné medové tyčinky s brusinkami

Ovesné medové tyčinky s brusinkami

Mléko, máslo, kokosové mléko, med a vanilinový cukr rozpusťte v hlubší pánvi, kde se vše krásně spojí. Do směsi přidejte ovesné vločky a brusinky a nechte povařit, dokud směs zcela nezhoustne a vločky...

Jahodová bezlepková bábovka

Jahodová bezlepková bábovka

Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut. Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a...

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Existuje mnoho postupů, jak zeleninu zpracovat a uchovat. Mezi nejčastější patří zavařování, nakládání, mražení a fermentace. Proces fermentace vyžaduje více zkušeností, na mraženou zeleninu zase potřebujete...

Čalamáda s červenou řepou

Čalamáda s červenou řepou

Červenou řepu uvařte do měkka. Doba varu je podle velikosti, cca 45 min. Poté řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubo, cibuli na...

Zeleninová směs na topinky

Zeleninová směs na topinky

Větší cukety oloupejte a zbavte semínek. Menší cukety se slabou slupkou nemusíte loupat. Cukety nastrouhejte na hrubo. Rajčata nakrájejte na kousky, papriky na proužky. Na oleji orestujte cibuli. Přidejte...

Zeleninový relish z cuket a paprik

Zeleninový relish z cuket a paprik

Cukety nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte alespoň půl hodiny pustit vodu. Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na drobnější proužky. Všechnu zeleninu dejte do hrnce, přidejte cukr, ocet a koření. Směs...

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Který sýr na gril je nejvhodnější? Při grilování sýrů použijte ty, které se teplem nerozpouští. Pevné sýry jako halloumi nebo Oštiepok můžete dát rovnou na gril, měkčí sýry typu hermelín, tvarůžky či...

Jahodovo – ostružinový džem  s třtinovým cukrem a portským vínem

Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem

Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut....

Rybízové želé bonbóny s pektinem

Rybízové želé bonbóny s pektinem

Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Rybízovou šťávu nalijte do menšího hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin. Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a...

Smetanový dezert s pektinem a jahodami

Smetanový dezert s pektinem a jahodami

Mléko a smetanu nalijte do rendlíku, smíchejte s cukrem a zahřejte. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pektin a 3 minuty povařte. Přelijte do dezertních mističek, ideální jsou průhledné. Po zchladnutí...

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Přírodní citrusový pektin ve formě prášku je skvělým pomocníkem pro zdravé zavařování a želírování. Tím ale jeho role nekončí. V potravinářství se používá také jako bezpečný přírodní stabilizátor, emulgátor...

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Zázračný zelený prášek není jen trend  Tento čaj by doma měli mít jak vyznavači zdravého životního stylu, tak lidé, kteří hledají alternativu kávy. Dokáže totiž předat tělu energii na celý den. Matcha...

Čokoládové chai-matcha kuličky

Čokoládové chai-matcha kuličky

Kešu oříšky a kokos mixujte v kuchyňském robotu, dokud nevytvoří světlou drobenku. Přidejte koření, sůl, vanilkový extrakt, datle a kakao a mixujte ještě pár minut, dokud se ingredience nezačnou spojovat...

Pistáciové matcha frappé

Pistáciové matcha frappé

Den předem vlijte kokosový krém do formy na led nechte zmrznout. Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu. Pokud budete chtít dozdobit italským...

Pistáciový Matcha Latte dort

Pistáciový Matcha Latte dort

Korpus Pohanku a sůl vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na drobenku. Přidejte kešu oříšky a znovu mixujte, dokud se také nerozpadnou na drobenku. Přidejte datle, kokosový olej a kešu máslo a...

Raw matcha-kakaové košíčky

Raw matcha-kakaové košíčky

Kešu oříšky namočte na 8 hodin a následně je slijte a propláchněte. Suroviny na korpus mixujte, dokud nezískáte hrubý prášek. Asi 1 lžíci směsi nasypte na dno formy na muffiny, dobře utlačte a vložte na...

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

První krok je uvařit pohanku do měkka. Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“. Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto...