Raz dva navařeno...

Smetanový dezert s pektinem a jahodami

Pektin je zásadním pomocníkem při výrobě domacích džemů, marmelád a sirupů. Jeho želírovací schopnosti můžete využít také u smetanových dezertů. Výsledkem je pevný, krémový dezert, který připomíná panna cottu. S jahodovou vrstvou dokonalá kombinace.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Mléko a smetanu nalijte do rendlíku, smíchejte s cukrem a zahřejte. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pektin a 3 minuty povařte.

Přelijte do dezertních mističek, ideální jsou průhledné.

Po zchladnutí povrch dezertu ozdobte ovocnou vrstvou. Jahody rozmixujte, oslaďte, zahustěte pektinem a rozdělte do misek. Ozdobte snítkou máty a kouskem čerstvého ovoce.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 4 menší dezerty