Smetanový dezert s pektinem a jahodami
Pektin je zásadním pomocníkem při výrobě domacích džemů, marmelád a sirupů. Jeho želírovací schopnosti můžete využít také u smetanových dezertů. Výsledkem je pevný, krémový dezert, který připomíná panna cottu. S jahodovou vrstvou dokonalá kombinace.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Mléko a smetanu nalijte do rendlíku, smíchejte s cukrem a zahřejte. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pektin a 3 minuty povařte.
Přelijte do dezertních mističek, ideální jsou průhledné.
Po zchladnutí povrch dezertu ozdobte ovocnou vrstvou. Jahody rozmixujte, oslaďte, zahustěte pektinem a rozdělte do misek. Ozdobte snítkou máty a kouskem čerstvého ovoce.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na 4 menší dezerty
- 500 ml smetany ke šlehání
- 120 ml mléka
- 10 g Ovocného pektinu Labeta
- 80 g cukru
- 1 lžička vanilkové ho extraktu
- Na ozdobu jahodový rozvar s pektinem
Použité produkty