Zeleninové rizoto s křupavými kousky tofu

Jak udělat rizoto ve vege verzi, aby chutnalo všem? Nestačí jen smíchat rýži se zeleninou, chce to něco zajímavého navíc. Zapojte tofu. Když ho upravíte atraktivně, dodáte rizotu nejen další chuť, ale i bílkoviny. Aby bylo tofu křupavé, je třeba ho obalit. A k tomu perfektně poslouží Univerzální směs bez lepku, která obsahuje i škrob. Během chvíle máte na stole zdravé rizoto s tofu, které rozhodně není nudné…
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Rýži uvařte podle návodu, musí zůstat pevná na skus.
Zeleninu poduste 5 minut na pánvi. Ochuťte.
Tofu vyndejte z obalu a vysušte ho papírovým ubrouskem. Pokud je třeba, ochuťte kořením na bezmasou kuchyni a zaprašte bezlepkovou směsí. Kostičky tofu opečte do zlatova na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.
Uvařenou rýži smíchejte se zeleninou. Každou porci doplňte křupavým tofu a ozdobte petrželkou. Pro pikantní chuť lehce pokapejte srirachou, tradiční pálivou chilli omáčkou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 320 g jasmínové rýže
- 300 g mražené zeleninové směsi dle chuti
- 2 balení marinovaného tofu
- Univerzální směs bez lepku Labeta na obalení tofu
- Olivový olej
- na dochucení sůl, pepř, 2 lžičky kořenící směsi bez soli
- na ozdobu čerstvé bylinky a hot chilli sauce Sriracha
Použité produkty