Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem
Vyzkoušejte tentokrát jahodový džem doplnit o další ovoce a chuťe. Ostružiny mu dodají nejen nádhernou barvu, ale i zajímavou chuť. Vše doladí portské víno, které zajistí neotřelý šmrnc. Džem skvěle vynikne na vaflích se šlehačkou.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pokud vzniká pěna, odeberte ji. Dochuťte kyselinou citrónovou, můžete přidat ještě cukr.
Horký džem rozdělte do menších sterilních skleniček, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.
Náš tip
Jahody v kombinaci s ostružinami jsou ideální pro vyzkoušení zajímavé chuti džemu. Místo portského vína můžete přidat malé množství rumu, brandy nebo zapojit pomeranč a hřebíček.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 600 g jahod
- 300 g ostružin
- 1 balení BIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta
- 1 malá lžička Kyseliny citronové Labeta
- 2 lžíce portského vína
Použité produkty