Raz dva navařeno...

Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem

Vyzkoušejte tentokrát jahodový džem doplnit o další ovoce a chuťe. Ostružiny mu dodají nejen nádhernou barvu, ale i zajímavou chuť. Vše doladí portské víno, které zajistí neotřelý šmrnc. Džem skvěle vynikne na vaflích se šlehačkou. 
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pokud vzniká pěna, odeberte ji. Dochuťte kyselinou citrónovou, můžete přidat ještě cukr. 

Horký džem rozdělte do menších sterilních skleniček, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout. 

Náš tip

Jahody v kombinaci s ostružinami jsou ideální pro vyzkoušení zajímavé chuti džemu. Místo portského vína můžete přidat malé množství rumu, brandy nebo zapojit pomeranč a hřebíček. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny