Pistáciové matcha frappé
Osvěžte se lahodným pistáciovým matcha frappé! Tento unikátní recept spojuje krémovou texturu pistácií s osvěžující chutí matcha, poskytující ideální dávku energie a potěšení pro vaše chuťové buňky.
Postup
Postup
Den předem vlijte kokosový krém do formy na led nechte zmrznout.
Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu.
Pokud budete chtít dozdobit italským meringue, připravte si jej předem (https://www.addictedtodates.com/vegan-italian-meringue-egg-free/).
Sceďte a propláchněte pistácie a vhoďte je do vysokorychlostního mixéru. Přidejte kostky zmrzlého kokosového krému, matcha prášek, kokosové mléko, sojový jogurt, javorový sirup, pastu z vanilkových lusků a kostky ledu. Mixujte ingredience několik minut dohladka.
Nalijte do sklenic a dozdobte kokosovou šlehačkou (nebo italským meringue), pistáciemi a mátou. Ihned podávejte.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 2 - 3 porce
- 100 g vyloupaných a předem namočených pistácií, nebo 4 lžíce pistáciového másla
- 1 hrnek kokosového krému z konzervy (zmražený na kostky ledu)
- 2 lžíce Matcha prášku BIO Iswari
- 1 hrnek kokosového nebo jiného rostlinného mléka
- 1⁄2 hrnku sójového nebo kokosového jogurtu
- 6 lžic javorového sirupu
- 1 lžička vanilkové pasty
- 1⁄2 hrnku kostek ledu
Na ozdobu
- Kokosová šlehačka nebo italské meringue
- Nasekané pistácie
- Čerstvé lístky máty
Použité produkty