Raz dva navařeno...

Pistáciové matcha frappé

Osvěžte se lahodným pistáciovým matcha frappé! Tento unikátní recept spojuje krémovou texturu pistácií s osvěžující chutí matcha, poskytující ideální dávku energie a potěšení pro vaše chuťové buňky.

Postup

Postup

Den předem vlijte kokosový krém do formy na led nechte zmrznout.

Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu.

Pokud budete chtít dozdobit italským meringue, připravte si jej předem (https://www.addictedtodates.com/vegan-italian-meringue-egg-free/).

Sceďte a propláchněte pistácie a vhoďte je do vysokorychlostního mixéru. Přidejte kostky zmrzlého kokosového krému, matcha prášek, kokosové mléko, sojový jogurt, javorový sirup, pastu z vanilkových lusků a kostky ledu. Mixujte ingredience několik minut dohladka.

Nalijte do sklenic a dozdobte kokosovou šlehačkou (nebo italským meringue), pistáciemi a mátou. Ihned podávejte.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 2 - 3 porce

  • 100 g vyloupaných a předem namočených pistácií, nebo 4 lžíce pistáciového másla
  • 1 hrnek kokosového krému z konzervy (zmražený na kostky ledu)
  • 2 lžíce Matcha prášku BIO Iswari
  • 1 hrnek kokosového nebo jiného rostlinného mléka
  • 1⁄2 hrnku sójového nebo kokosového jogurtu
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1⁄2 hrnku kostek ledu

Na ozdobu

  • Kokosová šlehačka nebo italské meringue 
  • Nasekané pistácie
  • Čerstvé lístky máty