Raz dva navařeno...

Velikonoční mini bábovky bez lepku

K Velikonocům patří pečení voňavých sladkostí, tradičních i těch méně. Mini bábovky budou ideální jako pohoštění pro přátele i koledníky, vychutnáte si je na snídani i k odpolední kávě.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Postupně přidáme kůru z pomeranče a citronu. Přidáme i citronovou šťávu. Důkladně promícháme všechny tekuté ingredience a začneme přisypávat bezlepkovou směs a kypřicí prášek. Přiléváme mléko tak, aby konzistence byla trochu tekutá a táhla se. Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce podle chuti. 

Pečeme ve vymazaných a bezlepkovou moukou vysypaných formičkách na mini bábovky na 200 °C po dobu 20―25min. Místo formiček se dají použit klasické muffinové formy.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny