Velikonoční mini bábovky bez lepku

K Velikonocům patří pečení voňavých sladkostí, tradičních i těch méně. Mini bábovky budou ideální jako pohoštění pro přátele i koledníky, vychutnáte si je na snídani i k odpolední kávě.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Postupně přidáme kůru z pomeranče a citronu. Přidáme i citronovou šťávu. Důkladně promícháme všechny tekuté ingredience a začneme přisypávat bezlepkovou směs a kypřicí prášek. Přiléváme mléko tak, aby konzistence byla trochu tekutá a táhla se. Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce podle chuti.
Pečeme ve vymazaných a bezlepkovou moukou vysypaných formičkách na mini bábovky na 200 °C po dobu 20―25min. Místo formiček se dají použit klasické muffinové formy.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 120 g másla
- 120 g cukru krystal
- 2 vejce
- 150 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 100 ml mléka
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- kůra z 1/2 pomeranče
- 2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva Labeta
- rozinky a kandované ovoce
- bezlepková mouka (například kukuřičná) na vysypání formiček
Použité produkty