Raz dva navařeno...

Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Vyzkoušejte tradiční cukroví trochu jinak. Díky bezlepkové mouce, kvalitnímu kakau a třtinovému cukru jsou kakaové měsíčky krásně jemné a zároveň bohaté na chuť. Každý měsíček je navíc ozdoben svěží citronovou polevou, která dodává příjemný chuťový kontrast.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota. Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto.

Rozetřete ho na střední plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 25 minut.

Nechte chvíli vychladnout a potřete polevou. Poleva může být jen citrónová nebo i s rumem či pomerančovým likérem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 1 plech

Na polevu

  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu