Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Vyzkoušejte tradiční cukroví trochu jinak. Díky bezlepkové mouce, kvalitnímu kakau a třtinovému cukru jsou kakaové měsíčky krásně jemné a zároveň bohaté na chuť. Každý měsíček je navíc ozdoben svěží citronovou polevou, která dodává příjemný chuťový kontrast.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota. Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto.
Rozetřete ho na střední plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 25 minut.
Nechte chvíli vychladnout a potřete polevou. Poleva může být jen citrónová nebo i s rumem či pomerančovým likérem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 1 plech
- 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 250 g másla
- 250 g třtinového cukru very dark
- 55 g Kakaového prášku BIO Iswari
Na polevu
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce rumu
Použité produkty