Raz dva navařeno...

Slepované stromečky z mandlové mouky

Vyzkoušejte jemné slepované stromečky z mandlové mouky – bez lepku a přitom plné lahodné chuti! Spojené domácím džemem a ozdobené přírodní zelenou polevou z matcha prášku a spiruliny přinesou na váš stůl zdravější verzi oblíbeného cukroví. Tyto stromečky jsou krásně křehké a díky netradiční polevě i krásně barevné. Přidejte si je do letošního vánočního repertoáru a potěšte své blízké něčím nevšedním.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit. Vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 2 hodiny v lednici nebo i přes noc.

Na pomoučené ploše vyválejte těsto silné max. 5 mm. Pomocí formičky vykrájejte tvary stromku. Kdyby to nešlo snadno, dejte těsto na chvíli zchladit, ztuhnout…

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut nebo do lehkého zezlátnutí. Nechte vychladnout.

Stromky slepujte domácím džemem a ozdobte zelenou polevou.

Náš tip

Pokud chcete co nejjednodušší řešení, jak se dostat k bezlepkovému těstu, ze kterého můžete vykrajovat stromečky, použijte  jako základ produkt Linecké cukroví bez lepku. Velmi to šetří čas.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 2 velké plechy

Na polevu

Na slepování