Krémová pórkovo-hrášková polévka s křupavou cizrnou

Krémové zeleninové polévky jsou chytrou volbou pro lehkou večeři. Příprava je snadná, rychlá a zvládne je připravit každý. Osvědčená je kombinace pórku a hrášku. Polévka je obohacená o Spirulinu, která je zdrojem mikroživin a jídlo barevně rozzáří. Hrachový protein ingredience propojí a zajistí krémovost.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Na olivovém oleji orestujte nakrájený pórek, aby se rozvoněl. Přidejte nakrájený česnek, krátce promíchejte a vsypte hrášek.
Zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla ponořená. Ochuťte solí a pepřem. Vařte 8 minut.
Zeleninu rozmixujte zcela do hladka nejlépe pomocí stolního mixéru. Přidejte hrachový protein, spirulinu, smetanu a opět promixujte.
Na závěr dolaďte konzistenci, podle potřeby přidejte tekutinu nebo smetanu.
Krutony: Hotovou nakládanou cizrnu důkladně osušte a promíchejte s malým množstvím oleje a koření. Dejte na plech a upečte do křupava v troubě.
Náš tip
Aby byla cizrna křupavá, doporučuji péct ji v troubě alespoň 30 minut. Rychlejším řešením je horkovzdušná fritéza. Křupavá cizrna je do 10 minut hotová.
Suroviny
Suroviny
Na 4 porce
- 1 velký pórek
- 1 balení mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce Hrachového proteinu Iswari
- 1 lžička Spiruliny Iswari
- 70 ml rostlinné smetany
- Sůl
- Čerstvě mletý barevný pepř
Na křupavou cizrnu
- 1 balení nakládané cizrny
- olivový olej
- směs koření s kurkumou (např. Indie, Orient)
Použité produkty