Raz dva navařeno...

Krémová pórkovo-hrášková polévka s křupavou cizrnou

Krémové zeleninové polévky jsou chytrou volbou pro lehkou večeři. Příprava je snadná, rychlá a zvládne je připravit každý. Osvědčená je kombinace pórku a hrášku. Polévka je obohacená o Spirulinu, která je zdrojem mikroživin a jídlo barevně rozzáří. Hrachový protein ingredience propojí a zajistí krémovost.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

 

Postup

Postup

Na olivovém oleji orestujte nakrájený pórek, aby se rozvoněl. Přidejte nakrájený česnek, krátce promíchejte a vsypte hrášek.

Zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla ponořená. Ochuťte solí a pepřem. Vařte 8 minut.

Zeleninu rozmixujte zcela do hladka nejlépe pomocí stolního mixéru. Přidejte hrachový protein, spirulinu, smetanu a opět promixujte.

Na závěr dolaďte konzistenci, podle potřeby přidejte tekutinu nebo smetanu.

Krutony: Hotovou nakládanou cizrnu důkladně osušte a promíchejte s malým množstvím oleje a koření. Dejte na plech a upečte do křupava v troubě.

Náš tip

Aby byla cizrna křupavá, doporučuji péct ji v troubě alespoň 30 minut. Rychlejším řešením je horkovzdušná fritéza. Křupavá cizrna je do 10 minut hotová.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 4 porce

  • 1 velký pórek
  • 1 balení mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce Hrachového proteinu Iswari
  • 1 lžička Spiruliny Iswari
  • 70 ml rostlinné smetany
  • Sůl
  • Čerstvě mletý barevný pepř

Na křupavou cizrnu

  • 1 balení nakládané cizrny
  • olivový olej
  • směs koření s kurkumou (např. Indie, Orient)