Raz dva navařeno...

Recepty z Bramborových halušek

Jahodové knedlíky se skořicí

Jahodové knedlíky se skořicí

Směs na halušky smícháme s vodou, necháme odpočinout. Pracovní plochu posypeme polohrubou moukou, aby se těsto nelepilo a lžicí vykrajujeme bochánky těsta, které plníme jahodami. Knedlíky vkládáme do vroucí...

Kynuté knedlíky s ovesnými vločkami

Kynuté knedlíky s ovesnými vločkami

Vše smícháme dohromady a necháme v konvektomatu asi 45 minut kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů, které pomocí hrubé mouky vytvarujeme do požadovaného tvaru. Vaříme v páře na 100 °C...

Taštičky plněné jablky se skořicovým cukrem

Taštičky plněné jablky se skořicovým cukrem

Směs na halušky promícháme s vodou a krátce promícháme. Těsto vyválíme na ploše posypané polohrubou moukou na cca 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme kolečka, která doprostřed plníme strouhanými jablky smíchanými...

Jablečný koláč z haluškového těsta

Jablečný koláč z haluškového těsta

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou...

Bramborové placky

Bramborové placky

Směs na halušky smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Postupně odkrajujeme menší kusy, které na pomoučené ploše vyválíme na tenké placky. Placky opékáme na  rozpálené panvi (bez tuku) z obou stran...

Štrúdl

Štrúdl

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto ze kterého vyválíme mezi fólií tenký plát, který poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a případně dosladíme krystalovým cukrem. Přeneseme na...

Sladké lívance z haluškového těsta

Sladké lívance z haluškového těsta

Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme...

Krokety z haluškového těsta

Krokety z haluškového těsta

Směs na Halušky Labeta promícháme s bylinkami podle chuti (pažitka, majoránka, česnek, pórek). Přidáme vodu a promícháme. Z připraveného těsta tvarujeme kuličky, které smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.