Raz dva navařeno...

Recepty z BIO třtinového želírovacího cukru 3:1

Zimní marmeláda mandarinka-kiwi-med

Zimní marmeláda mandarinka-kiwi-med

Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky, mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme....

Kompot z lesních borůvek

Kompot z lesních borůvek

Borůvky důkladně proberte od lístečků, properte vlažnou vodou a nechte okapat. V hrnci připravte nálev na kompot z litru vody, obou cukrů i kyseliny citronové. Suroviny smíchejte, začněte zahřívat na plotně...

Univerzální recept na domácí bylinný sirup

Univerzální recept na domácí bylinný sirup

Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce. Citron pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte na květy. Zalijte litrem převařené ale zchladlé vody a nechte pod...

Džem z černého rybízu a malin

Džem z černého rybízu a malin

Z rybízu odstraníme nečistoty, stopky můžeme ponechat. Rozmixujeme ho na pyré a přepasírujeme přes cedník. K pyré přidáme maliny a zbylé suroviny. Opatrně promícháme, aby se maliny úplně nerozmačkaly, a...

Borůvkovo-levandulový sirup

Borůvkovo-levandulový sirup

Den předem prosypeme borůvky BIO třtinovým želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou a vše, čím chceme sirup dochutit a necháme přes...

Džem z kiwi a rebarbory

Džem z kiwi a rebarbory

Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme BIO Želírovací cukr 3:1 Labeta a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti...

Meruňkový džem s levandulí

Meruňkový džem s levandulí

Vypeckované, na čtvrtky pokrájené meruňky dáme do vhodného hrnce na přípravu džemu, smícháme s BIO třtinovým želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Necháme lehce probublávat, aby se některé kousky rozvařily....

Broskvové chilli chutney

Broskvové chilli chutney

Broskve spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobno. Mezitím na sucho ve vysoké pánvi necháme rozvonět římský kmín a koriandr – pozor, snadno se můžou spálit. Hned potom přidáme všechny ostatní suroviny pokrájené...

Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Rebarboru oloupeme, opláchneme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme (nebo prolisujeme či rozemeleme) spolu s jahodami. Jak moc rozmixovat? Jen podle vlastního přání - džem by měl obsahovat kousky ovoce,...