Raz dva navařeno...

Recepty z BIO třtinového želírovacího cukru 3:1

Jahodovo – ostružinový džem  s třtinovým cukrem a portským vínem

Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem

Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut....

Jahodový džem s čokoládou

Jahodový džem s čokoládou

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr...

Zimní marmeláda mandarinka-kiwi-med

Zimní marmeláda mandarinka-kiwi-med

Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky, mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme....

Kompot z lesních borůvek

Kompot z lesních borůvek

Borůvky důkladně proberte od lístečků, properte vlažnou vodou a nechte okapat. V hrnci připravte nálev na kompot z litru vody, obou cukrů i kyseliny citronové. Suroviny smíchejte, začněte zahřívat na plotně...

Univerzální recept na domácí bylinný sirup

Univerzální recept na domácí bylinný sirup

Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce. Citron pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte na květy. Zalijte litrem převařené ale zchladlé vody a nechte pod...

Džem z černého rybízu a malin

Džem z černého rybízu a malin

Z rybízu odstraníme nečistoty, stopky můžeme ponechat. Rozmixujeme ho na pyré a přepasírujeme přes cedník. K pyré přidáme maliny a zbylé suroviny. Opatrně promícháme, aby se maliny úplně nerozmačkaly, a...

Borůvkovo-levandulový sirup

Borůvkovo-levandulový sirup

Den předem prosypeme borůvky BIO třtinovým želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou a vše, čím chceme sirup dochutit a necháme přes...

Džem z kiwi a rebarbory

Džem z kiwi a rebarbory

Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme BIO Želírovací cukr 3:1 Labeta a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti...

Meruňkový džem s levandulí

Meruňkový džem s levandulí

Vypeckované, na čtvrtky pokrájené meruňky dáme do vhodného hrnce na přípravu džemu, smícháme s BIO třtinovým želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Necháme lehce probublávat, aby se některé kousky rozvařily....