Raz dva navařeno...

Salát s opečeným sýrem Halloumi, konopnou vlákninou a křupavými dýňovými semínky

Sýr Halloumi pochází z Kypru a je výjimečný svojí chutí i konzistencí. Tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka. Tento vynikající polotvrdý sýr je určený k opékání a grilování. Atraktivní způsob, jak doplnit salát o kvalitní bílkovinu. Zajímavou ingrediencí v salátu je konopná vláknina, která je zdrojem cenných mikroživin. Tato rozemletá a speciálně upravená konopná semínka pomohou k lepšímu pocitu sytosti bez navýšení kalorií. Je možné přidávat je do salátů, smoothie, snídaňových kaší i polévek.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Sýr Halloumi vyjměte z obalu a důkladně osušte a “zbavte” nálevu. Sýr nakrájejte na silnější plátky a krátce opečte na nepřilnavé pánvi do zlatova. Až ke konci sýr ochuťte kořením. Chutná je kombinace bylinek a chilli.

Polníček omyjte, nechte okapat a natrhejte. V míse ho smíchejte s překrojenými rajčátky a překrojeným hroznovým vínem. Doplňte červenou cibulí.

Zeleninu promíchejte se zálivkou a konopnou vlákninou. Nechte 5 minut odležet.

Salát naservírujte do hlubšího talíře. Doplňte o trojúhelníky teplého opečeného sýra a posypte na sucho opraženými dýňovými semínky.

Náš tip

Pokud chcete salát ještě sytější, přidejte další zeleninu. Doporučuji však tepelně upravenou kvůli lepší stravitelnosti. Skvěle se hodí opečená červená paprika nebo cuketa.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 1 porci

  • 3 hrsti salátu Polníček
  • 6 malých datlových rajčátek
  • ½ červené cibule
  • 1 hrst modrých hroznů bez pecek
  • 100 g řeckého sýra Halloumi
  • 1 lžíce velkých dýňových semínek
  • 1 lžička Konopné vlákniny Iswari
  • 2 lžíce salátové zálivky Vinaigrette (olivový olej + vinný ocet)
  • koření bez soli na grilovaný sýr