Raz dva navařeno...

Jarní a letní ovoce

Malinový džem s limetkou

Malinový džem s limetkou

Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem...

Ostružinový džem s levandulí

Ostružinový džem s levandulí

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ta můžete navíc potřít lihem/čistým alkoholem a tím je sterilizovat.  Ostružiny omyjte a rozmixujte s polovinou cukru....

Borůvkový džem s levandulí

Borůvkový džem s levandulí

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ty můžete potřít lihem. Borůvky pořádně omyjte a rozmixujte s polovinou cukru. Pokud chcete úplně hladký džem,...

Jahodovo-broskvový džem

Jahodovo-broskvový džem

Ovoce očistíme a rozmixujeme na hladké pyré. Jamfix dobře promícháme s cukrem a přidáme k ovoci. Společně přivedeme k varu a sbíráme případnou pěnu. Po 5 minutách můžeme plnit do vyvařených skleniček....

Malinový džem s nádechem kokosu

Malinový džem s nádechem kokosu

Nejprve si připravte čisté skleničky, ideálně i vysterilizované. Na toto množství džemu vám vystačí 2 sklenky o objemu 250 ml. Maliny vložte do hrnce, a pokud máte čerstvé, podlijte je 1–2 lžícemi vody,...

Meruňkový džem s rozmarýnem

Meruňkový džem s rozmarýnem

Připravte si skleničky na džem, musí být důkladně vymyté, ideálně i vysterilizované a suché. Z uvedeného množství připravíte cca 3 sklenky o objemu 300 ml. Vypeckované meruňky nakrájejte na menší kousky,...

Malinový džem s proseccem

Malinový džem s proseccem

Opláchnuté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme zchladnout, přidáme prosecco a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme...

Třešňový džem s pomerančovým likérem

Třešňový džem s pomerančovým likérem

Nejprve odpeckujeme a důkladně očistíme třešně. 800 g třešní vložíme do hrnce, kde je tyčovým mixérem zlehka pomixujeme. K ovoci přidáme likér a promícháme. Směs začneme na plotně pomalu zahřívat. Nyní...

Jahodový džem se šťávou z červeného rybízu

Jahodový džem se šťávou z červeného rybízu

Nejprve oberte a důkladně očistěte červený rybíz. Properte ho v cedníku a odstraňte všechny zelené části a smetíčka. V hrnci ho pak tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Vyceďte důkladně veškerou...