Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca

Domácí pomazánky jsou chytrou volbou, když přemýšlíte “co si máznout” na pečivo nebo křupavé chlebíky. Výhodou domácích pomazánek je jejich čerstvost a prostor pro kreativitu. Proč by pomazánka měla být “buď a nebo“. Buď vajíčková s majonézou, nebo veganská rostlinná. V klidu to spojte. Vejce si s tofu v pomazánkách skvěle rozumí. Pro nutriční obohacení pomazánky i zlepšení konzistence doporučuji vyzkoušet trik s práškem z kořene Maca. Budete překvapeni neotřelou chutí.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Vejce uvařte na tvrdo Po vychladnutí oloupejte a buď nastrouhejte na jemno nebo nasekejte na drobno.
Tofu vyjměte z obalu a důkladně zbavte vody, např, pomocí papírové utěrky. Pak ho na jemno nastrouhejte.
Spojte dohromady vejce, tofu, nakrájenou cibulku. Přidejte Maca kořen, ochuťte kořením.
Na závěr doplňte olivovým olejem a řeckým jogurtem tak, aby měla pomazánka vláčnou konzistenci.
Náš tip
Tato pomazánka je vynikající i v pikantní verzi. Zkuste přidat 2 stroužky česneku nebo špetku chilli.
Pokud byste měli pocit, “že tomu ještě něco chybí” kápněte do pomazánky trochu citronové šťávy nebo vinného octa.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balení přírodního tofu
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 lžičky prášku z kořenové zeleniny Maca Iswari
- 2 lžíce řeckého bílého jogurtu
- 1 lžíce řeckého olivového oleje
- ¼ lžičky kurkumy
- dle chuti sůl a pepř
- na ozdobu petržel nebo pažitka
Použité produkty