Raz dva navařeno...

Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca

Domácí pomazánky jsou chytrou volbou, když přemýšlíte “co si máznout” na pečivo nebo křupavé chlebíky. Výhodou domácích pomazánek je jejich čerstvost a prostor pro kreativitu. Proč by pomazánka měla být “buď a nebo“. Buď vajíčková s majonézou, nebo veganská rostlinná. V klidu to spojte. Vejce si s tofu v pomazánkách skvěle rozumí. Pro nutriční obohacení pomazánky i zlepšení konzistence doporučuji vyzkoušet trik s práškem z kořene Maca. Budete překvapeni neotřelou chutí.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamila.a.jidlo, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Vejce uvařte na tvrdo Po vychladnutí oloupejte a buď nastrouhejte na jemno nebo nasekejte na drobno. 

Tofu vyjměte z obalu a důkladně zbavte vody, např, pomocí papírové utěrky. Pak ho na jemno nastrouhejte.

Spojte dohromady vejce, tofu, nakrájenou cibulku. Přidejte Maca kořen, ochuťte kořením.

Na závěr doplňte olivovým olejem a řeckým jogurtem tak, aby měla pomazánka vláčnou konzistenci.

Náš tip

Tato pomazánka je vynikající i v pikantní verzi. Zkuste přidat 2 stroužky česneku nebo špetku chilli.

Pokud byste měli pocit, “že tomu ještě něco chybí” kápněte do pomazánky trochu citronové šťávy nebo vinného octa.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení přírodního tofu
  • 2 vejce uvařená na tvrdo
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 lžičky prášku z kořenové zeleniny Maca Iswari
  • 2 lžíce řeckého  bílého jogurtu
  • 1 lžíce řeckého olivového oleje
  • ¼ lžičky kurkumy
  • dle chuti sůl a pepř
  • na ozdobu petržel nebo pažitka