Raz dva navařeno...

Běžné sladké

Slavnostní makovec

Slavnostní makovec

Korpus Ze směsi na Makovec, vajec, oleje a mléka ušleháme hladké těsto (šleháme cca 3–4 minuty). Na vymazaný a moukou vysypaný plech těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme při 180 °C asi 25-30 minut. Propečení...

Makovec s citronovou kúrou

Makovec s citronovou kúrou

Makovec upečeme podle návodu na balení. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná. Využít můžeme i krém, který nám zbyl z přípravy jiného moučníku – My například využili zbytek krému...

Perníkový dort s domácí marmeládou

Perníkový dort s domácí marmeládou

Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C v závislosti na...

Skořicové perníčky

Skořicové perníčky

Mouku s moučkovým cukrem promícháme a prosejeme. Přidáme sodu, citronovou kůru, skořicový cukr, perníkové koření, kakao a promícháme. Dále do směsi přidáme dvě celá vejce, med a zpracujeme těsto tak, až...

Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Směs na perník smícháme s vejcem, olejem a mlékem a vyšleháme do krémového těsta. Těstem plníme muffinové košíčky do více než 3/4 objemu a pečeme v troubě na 170 °C (v horkovzdušné na 150 °C) po dobu 15-20...

Jablečný koláč z haluškového těsta

Jablečný koláč z haluškového těsta

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou...

Panna cotta

Panna cotta

Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní vanilinový cukr. Promícháme a odstavíme z plotny. Do horké smetany vmícháme želatinu a šleháme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Hotovou směs rozlijeme do studenou...

Osvěžující rybízovo-malinové želé

Osvěžující rybízovo-malinové želé

Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu...

Perníkovník

Perníkovník

Puding uvaříme podle návodu, použijeme však pouze 300 ml mléka, aby měl hustější konzistenci. Po uvaření dáme puding vychladnout. V míse smícháme ingredience na těsto a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto...