Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Vyfiletované pomeranče, většinu cukru (1 PL lžíci si necháme na později), pomerančovou kůru a koření dáme do vhodného hrnce a přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou. Na závěr vmícháme citrusový...
Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu...
Z očištěné dýně vyjměte semínka a nakrájejte ji na kousky, klidně na větší. Pokud máte dýni Hokkaido, netřeba ji loupat, jinou dýni je potřeba zbavit nejdříve slupky. Nakrájenou dýni vložte do hrnce...
Připravte si čisté, ideálně i vysterilizované skleničky. Dýni očistěte a vyškrábejte z ní lžící semínka. Dužinu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte vodu, přilijte šťávu z pomerančů i z citrónu,...
Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíře do zlatova (v horkovzdušné na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou...
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut (do změknutí). Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme, skořicový cukr, Želírovací cukr 2:1 a citronovou...
Ovoce dobře rozmačkáme, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme vařící vodou. Vše dobře promícháme, nejlépe v kameninové nádobě a uložíme na chladné místo na 24 hodin. Přecedíme přes čisté plátno a...
Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem...
Nakrájené kdoule nasypeme do pomalého hrnce a zároveň přidáme i ocet a koření (to můžeme ale i zcela vynechat). Na hrnci nastavíme dobu vaření 8 hodin a necháme ho dělat svou práci. Uvařené kdoule jsou...
Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?