Raz dva navařeno...

Džemy, marmelády a sirupy

Jahodový džem s červeným vínem

Jahodový džem s červeným vínem

Jahody rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přidejte víno a šťávu z citronu. Promíchejte...

Jahodový džem se sektem

Jahodový džem se sektem

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s připraveným...

Jahodový džem s mangem

Jahodový džem s mangem

Jahody očistěte a rozmixujte, mango oloupejte a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte společně s jahodami, popř. rozmixujte jen jednu část ovoce a druhou nechte pokrájenou na kousky, aby vznikla struktura....

Jahodový džem s bezovými květy

Jahodový džem s bezovými květy

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. V případě, že používáte čerstvé nebo...

Jahodový džem s kakaovými boby

Jahodový džem s kakaovými boby

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte...

Jahodový džem s čokoládou

Jahodový džem s čokoládou

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr...

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Natrhané květy rozložte na mřížku nebo prkénko a nechte vylézt broučky. Do hrnce dejte čisté, ale nemyté květy. Květy nemyjte pod vodou, připravili byste se o pyl, který je pro kvalitní med nutností! Zalijte...

Med ze smrkových výhonků

Med ze smrkových výhonků

Smrkové výhonky propláchněte, zalijte vodou a 20–30 min na mírném plameni povařte, aby se z nich začala uvolňovat silice. Odstavte z plotny, přidejte citron nakrájený na plátky a nechte takto 24 h louhovat....

Bezový sirup

Bezový sirup

Den předem svařte vodu, a nechte ji zchladnout - mít vše vyvařené, čisté a vydesinfikované alkoholem je klíčovým krokem k tomu, že se sirup nezkazí. Do vody naložte květy, které jste pečlivě prohlédli...