Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás recepty na sladké i slané snídaně, svačiny, obědy, večeře i zákusky . Nebo si raději stáhnete receptář do mobilu? Vyberte si zde.
Jako první si musíme připravit malinové pyré, které musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou. Pyré si můžeme připravit i několik dní předem. Maliny dáme s cukrem do kastrolku...
Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit....
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota. Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto. Rozetřete ho na...
V rendlíku pozvolna rozpusťte čokoládu se smetanou a třtinovou šťávou. Nevařte, jen zahřívejte. Vmíchejte kokos. Hmotu přikryjte pokličkou nebo fólií a nechte v lednici vychladnout, zatuhnout. Lžičkou...
Smíchejte mandlovou mouku s proteinem a postupně zapracujte olej, xylitol. Po malých dávkách přidávejte rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu, až vznikne tužší vláčná kompaktní hmota. Pokud chcete mít...
Mléko, máslo, kokosové mléko, med a vanilinový cukr rozpusťte v hlubší pánvi, kde se vše krásně spojí. Do směsi přidejte ovesné vločky a brusinky a nechte povařit, dokud směs zcela nezhoustne a vločky...
Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut. Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a...
Existuje mnoho postupů, jak zeleninu zpracovat a uchovat. Mezi nejčastější patří zavařování, nakládání, mražení a fermentace. Proces fermentace vyžaduje více zkušeností, na mraženou zeleninu zase potřebujete...
Červenou řepu uvařte do měkka. Doba varu je podle velikosti, cca 45 min. Poté řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubo, cibuli na...
Větší cukety oloupejte a zbavte semínek. Menší cukety se slabou slupkou nemusíte loupat. Cukety nastrouhejte na hrubo. Rajčata nakrájejte na kousky, papriky na proužky. Na oleji orestujte cibuli. Přidejte...
Cukety nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte alespoň půl hodiny pustit vodu. Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na drobnější proužky. Všechnu zeleninu dejte do hrnce, přidejte cukr, ocet a koření. Směs...
Který sýr na gril je nejvhodnější? Při grilování sýrů použijte ty, které se teplem nerozpouští. Pevné sýry jako halloumi nebo Oštiepok můžete dát rovnou na gril, měkčí sýry typu hermelín, tvarůžky či...
Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut....
Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Rybízovou šťávu nalijte do menšího hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin. Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a...
Mléko a smetanu nalijte do rendlíku, smíchejte s cukrem a zahřejte. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pektin a 3 minuty povařte. Přelijte do dezertních mističek, ideální jsou průhledné. Po zchladnutí...
Přírodní citrusový pektin ve formě prášku je skvělým pomocníkem pro zdravé zavařování a želírování. Tím ale jeho role nekončí. V potravinářství se používá také jako bezpečný přírodní stabilizátor, emulgátor...
Zázračný zelený prášek není jen trend Tento čaj by doma měli mít jak vyznavači zdravého životního stylu, tak lidé, kteří hledají alternativu kávy. Dokáže totiž předat tělu energii na celý den. Matcha...
Kešu oříšky a kokos mixujte v kuchyňském robotu, dokud nevytvoří světlou drobenku. Přidejte koření, sůl, vanilkový extrakt, datle a kakao a mixujte ještě pár minut, dokud se ingredience nezačnou spojovat...
Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?