Raz dva navařeno...

Recepty

Zase nevíte, co budete vařit? V tom případě jste zde na správné adrese. Připravili jsme pro vás nespočet receptů, po kterých se budete olizovat za ušima vy i vaše návštěva. Od domácích chlebů, přes poctivé obědy a večeře až po sladkou třešničku v podobě moučníku. Nebo dáváte přednost receptářům ve formátu pdf? Mrkněte, jaké jsme pro vás připravili a přejděte sem.

Ovocný dort s kiwi

Ovocný dort s kiwi

Sypkou směs smícháme s vajíčkem, olejem a vodou a šleháme asi 4 minuty. Vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy a upečeme. Mezitím si rozehřejeme čokoládu a smícháme ji se zakysanou...

Slavnostní makovec

Slavnostní makovec

Korpus Ze směsi na Makovec, vajec, oleje a mléka ušleháme hladké těsto (šleháme cca 3–4 minuty). Na vymazaný a moukou vysypaný plech těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme při 180 °C asi 25-30 minut. Propečení...

Šlehačkový dort s jahodami

Šlehačkový dort s jahodami

Korpus Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností...

Jemné palačinky

Jemné palačinky

Ke směsi Jemné lívanečky přidáme 380 ml studené vody a 1 vejce a důkladně rozšleháme. Těsto lijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Těsto vystačí na 7-8 velkých...

Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem

Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem

Smícháme všechny sypké ingredience potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku....

Perník s čokoládovou polevou

Perník s čokoládovou polevou

Smícháme směs na Perník bez lepku, vejce, mléko a rozpuštěné máslo a vyšleháme hladké těsto. Perník pečeme na plechu nebo v dortové formě na 175-180 °C asi 15-20 minut. Hotový perník podélně rozkrojíme...

Makovec s citronovou kúrou

Makovec s citronovou kúrou

Makovec upečeme podle návodu na balení. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná. Využít můžeme i krém, který nám zbyl z přípravy jiného moučníku – My například využili zbytek krému...

Kokosový sen

Kokosový sen

Směs na Bábovku bez lepku Labeta smícháme se 3 vejci, 150 ml kokosového oleje, 175 ml vody nebo mléka. Přidáme dvě nastrouhaná jablka, 100 g nasekaných slunečnicových semínek, 100 g nastrouhaného kokosu,...

Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Rebarboru oloupeme, opláchneme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme (nebo prolisujeme či rozemeleme) spolu s jahodami. Jak moc rozmixovat? Jen podle vlastního přání - džem by měl obsahovat kousky ovoce,...

Jahodový džem s červenou řepou

Jahodový džem s červenou řepou

Syrovou červenou řepu nahrubo nastrouháme a rozmixujeme spolu s jahodami dohladka. Ke směsi přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta, dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme směs k varu...

Jahodová marmeláda s čokoládou

Jahodová marmeláda s čokoládou

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr...

Bezlepkové bramborové halušky

Bezlepkové bramborové halušky

Smícháme 75 g směsi na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta, 125 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 230 ml vody a vypracujeme těsto. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce...

Perníkový dort s domácí marmeládou

Perníkový dort s domácí marmeládou

Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C v závislosti na...

Višňový džem v čokoládě

Višňový džem v čokoládě

Připravíme si čisté, vroucí vodou spařené sklenice a čokoládu rozpustíme na vodní lázni s kouskem másla. Každou sklenici vylijeme troškou rozpuštěné čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celou stěnu sklenice....

Ananasový džem s kardamomem

Ananasový džem s kardamomem

Smícháme 1 kg očištěného ananasu pokrájeného na menší kousky a nastrouhanou kůru z 1 citronu. Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme. Za stálého míchání...

Hruškový džem se zázvorem a medem

Hruškový džem se zázvorem a medem

Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr. 2:1 Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme...

Dýňový džem se skořicí

Dýňový džem se skořicí

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut (do změknutí). Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme, skořicový cukr, Želírovací cukr 2:1 a citronovou...

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíře do zlatova (v horkovzdušné na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou...