Raz dva navařeno...

Recepty

Hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás recepty na sladké i slané snídaně, svačiny, obědy, večeře i zákusky . Nebo si raději stáhnete receptář do mobilu? Vyberte si zde.

Valentýnské muffiny

Valentýnské muffiny

Jako první si musíme připravit malinové pyré, které musí být studené, abychom ho mohli vyšlehat s mascarpone a smetanou. Pyré si můžeme připravit i několik dní předem. Maliny dáme s cukrem do kastrolku...

Slepované stromečky z mandlové mouky

Slepované stromečky z mandlové mouky

Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte studené máslo nakrájené na kostky a zapracujte rukama nebo pomocí robota. Pracujte rychle. Ke konci přidejte žloutek, který pomůže vše propojit a zvlhčit....

Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota. Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto. Rozetřete ho na...

Kakaové pralinky truffles s proteinem a lyofylizovanými malinami

Kakaové pralinky truffles s proteinem a lyofylizovanými malinami

V rendlíku pozvolna rozpusťte čokoládu se smetanou a třtinovou šťávou. Nevařte, jen zahřívejte. Vmíchejte kokos. Hmotu přikryjte pokličkou nebo fólií a nechte v lednici vychladnout, zatuhnout. Lžičkou...

Včelí úlky - fitness varianta s vyšším obsahem proteinu

Včelí úlky - fitness varianta s vyšším obsahem proteinu

Smíchejte mandlovou mouku s proteinem a postupně zapracujte olej, xylitol. Po malých dávkách přidávejte rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu, až vznikne tužší vláčná kompaktní hmota. Pokud chcete mít...

Ovesné medové tyčinky s brusinkami

Ovesné medové tyčinky s brusinkami

Mléko, máslo, kokosové mléko, med a vanilinový cukr rozpusťte v hlubší pánvi, kde se vše krásně spojí. Do směsi přidejte ovesné vločky a brusinky a nechte povařit, dokud směs zcela nezhoustne a vločky...

Jahodová bezlepková bábovka

Jahodová bezlepková bábovka

Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut. Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a...

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Existuje mnoho postupů, jak zeleninu zpracovat a uchovat. Mezi nejčastější patří zavařování, nakládání, mražení a fermentace. Proces fermentace vyžaduje více zkušeností, na mraženou zeleninu zase potřebujete...

Čalamáda s červenou řepou

Čalamáda s červenou řepou

Červenou řepu uvařte do měkka. Doba varu je podle velikosti, cca 45 min. Poté řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubo, cibuli na...

Zeleninová směs na topinky

Zeleninová směs na topinky

Větší cukety oloupejte a zbavte semínek. Menší cukety se slabou slupkou nemusíte loupat. Cukety nastrouhejte na hrubo. Rajčata nakrájejte na kousky, papriky na proužky. Na oleji orestujte cibuli. Přidejte...

Zeleninový relish z cuket a paprik

Zeleninový relish z cuket a paprik

Cukety nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte alespoň půl hodiny pustit vodu. Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na drobnější proužky. Všechnu zeleninu dejte do hrnce, přidejte cukr, ocet a koření. Směs...

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Který sýr na gril je nejvhodnější? Při grilování sýrů použijte ty, které se teplem nerozpouští. Pevné sýry jako halloumi nebo Oštiepok můžete dát rovnou na gril, měkčí sýry typu hermelín, tvarůžky či...

Jahodovo – ostružinový džem  s třtinovým cukrem a portským vínem

Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem

Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba je propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut....

Rybízové želé bonbóny s pektinem

Rybízové želé bonbóny s pektinem

Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Rybízovou šťávu nalijte do menšího hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin. Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a...

Smetanový dezert s pektinem a jahodami

Smetanový dezert s pektinem a jahodami

Mléko a smetanu nalijte do rendlíku, smíchejte s cukrem a zahřejte. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pektin a 3 minuty povařte. Přelijte do dezertních mističek, ideální jsou průhledné. Po zchladnutí...

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Přírodní citrusový pektin ve formě prášku je skvělým pomocníkem pro zdravé zavařování a želírování. Tím ale jeho role nekončí. V potravinářství se používá také jako bezpečný přírodní stabilizátor, emulgátor...

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Zázračný zelený prášek není jen trend  Tento čaj by doma měli mít jak vyznavači zdravého životního stylu, tak lidé, kteří hledají alternativu kávy. Dokáže totiž předat tělu energii na celý den. Matcha...

Čokoládové chai-matcha kuličky

Čokoládové chai-matcha kuličky

Kešu oříšky a kokos mixujte v kuchyňském robotu, dokud nevytvoří světlou drobenku. Přidejte koření, sůl, vanilkový extrakt, datle a kakao a mixujte ještě pár minut, dokud se ingredience nezačnou spojovat...