Jahodová bezlepková bábovka

Nechte se inspirovat od Bezlepkové Margottky a obměňte tradiční a snad všemi milovaný moučník, svěží chutí jahod! Recept je velmi jednoduchý a vychází vstříc nejen těm, kteří žijí bez lepku, ale také těm, kteří se brání běžnému cukru. Tenhle recept prostě musíte zkusit!
Postup
Postup
Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut.
Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a šleháme do té doby než získáme tuhou hmotu. Po té do ní vmícháme citronovou kůru.
Bábovku vyndáme z trouby a po vychladnutí jí potřeme polevou a zdobíme jí jahodami. Dáme vychladit do lednice.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Suroviny na těsto:
- 150 g Rýžové mouky hladké Labeta
- 50 g kokosové mouky
- 100 g Kukuřičné mouky Labeta
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 2 vejce
- 2 hrnky vody
- 6 lžic mletého xylitolu (sladidlo)
- 1 ½ středně velkého jablka bez slupky
- 2 jahody střední velikosti
Suroviny na polevu:
- 10 lžic citronové šťávy
- 5 g mletého erythritolu (sladidlo)
- 5 g mletého xylitolu (sladidlo)
- citronová kůra z 1 citronu
Použité produkty