Raz dva navařeno...

Rybízové želé bonbóny s pektinem

Díky citrusovému pektinu si můžete snadno vyrobit zdravé domácí želé bonbóny z čerstvého ovoce. Sladkost pro děti vytvořená s láskou nebo zajímavý ručně vyrobený dárek.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Rybízovou šťávu nalijte do menšího hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin. Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a nechte vařit alespoň 4 minuty, aby směs zhoustla. 

Silikonovou formu lehce vymažte olejem a ihned naplňte směsí. Nechte tuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici.

Bonbóny vyklopte a dle chuti lehce obalte v jemném cukru, aby se k sobě nelepily. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 150 g rybízu
  • 220 g cukru
  • 12 g Ovocného pektinu Labeta
  • 1 lžička citronové šťávy
  • slunečnicový olej
  • cukr na obalení