Rybízové želé bonbóny s pektinem
Díky citrusovému pektinu si můžete snadno vyrobit zdravé domácí želé bonbóny z čerstvého ovoce. Sladkost pro děti vytvořená s láskou nebo zajímavý ručně vyrobený dárek.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Rybízovou šťávu nalijte do menšího hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin. Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a nechte vařit alespoň 4 minuty, aby směs zhoustla.
Silikonovou formu lehce vymažte olejem a ihned naplňte směsí. Nechte tuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici.
Bonbóny vyklopte a dle chuti lehce obalte v jemném cukru, aby se k sobě nelepily.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 150 g rybízu
- 220 g cukru
- 12 g Ovocného pektinu Labeta
- 1 lžička citronové šťávy
- slunečnicový olej
- cukr na obalení
Použité produkty