Ovesné medové tyčinky s brusinkami
Hledáte zdravou svačinku, kterou si zabalíte klidně na cesty a bude chutnat jak dětem, tak dospělým? Potřebujete zasytit, dodat energii a doplnit prospěšné látky? Tak tyto domácí tyčinky jsou tu pro vás, navíc jsou bezlepkové, takže vhodné úplně pro všechny.
S laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Mléko, máslo, kokosové mléko, med a vanilinový cukr rozpusťte v hlubší pánvi, kde se vše krásně spojí. Do směsi přidejte ovesné vločky a brusinky a nechte povařit, dokud směs zcela nezhoustne a vločky nenasají veškerou tekutinu do sebe. Hmotu nechte vychladit tak, aby byla vlažná, poté přidejte rouskovaný pyl a čokoládu či kakaové boby a pořádně promíchejte.
Směs rovnoměrně klaďte do malinké zapékací misky nebo plechu vyloženého pečicím papírem, pořádně stlačte a dbejte na to, aby byla vrstva všude stejně silná. Poté pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut. Povrch bude lehce zlátnout, a to je známka toho, že je upečeno.
Upečenou směs nechte zcela vychladit a poté nakrájejte na menší kousky dle preferencí, mohou být kostky nebo tyčinky. Doporučujeme ještě výsledné tvary vylepšit rozpuštěnou tmavou čokoládou a nazdobit pylem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 30 g Včelího pylu rouskovaného Labeta
- 140 g ovesných bezlepkových vloček
- 50 g sušených brusinek
- 50 g másla
- 160 ml kokosového mléka (1 plechovka)
- 80 g medu
- 1 Vanilinový cukr Labeta
- 50 g nasekané tmavé čokolády nebo Drcených kakaových bobů v kokosovém cukru Exótica
Použité produkty