Raz dva navařeno...

Recepty

Hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás recepty na sladké i slané snídaně, svačiny, obědy, večeře i zákusky . Nebo si raději stáhnete receptář do mobilu? Vyberte si zde.

Domácí chlebíčková veka

Domácí chlebíčková veka

Do mísy vsypeme směs, sůl a sušené droždí a promícháme. Přidáme vlažné mléko, změklé máslo a elektrickým hnětačem nebo ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout v míse překryté fólií...

Domácí pizza

Ve vlažné vodě rozmícháme sušené droždí, přidáme lžíci moučné směsi a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme zbytek směsi, přidáme olej a vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout...

Pšeničný chléb z hrnce

Do mísy dáme sypkou směs, vodu, droždí a sůl a hněteme v robotu nebo ručním elektrickým hnětačem asi 10 minut na střední rychlost. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě...

Kynutý knedlík

Ve vlažném mléce rozšleháme vejce, poté vsypeme sáček droždí a rozmícháme. Do mísy vsypeme moučnou směs, přidáme sůl, vlijeme tekutou směs a necháme hníst robotem. Do téměř vypracovaného těsta přisypeme...

Domácí housky

Domácí housky

Z trochy teplého mléka, lžíce moučné směsi a sušeného droždí připravíme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy vsypeme směs a přidáme kvásek, žloutek, zbylé vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Elektrickým...

Vánočka

Vánočka

Z trochy teplého mléka, lžíce moučné směsi a sušeného droždí připravíme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy vsypeme směs a přidáme kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko, rozpuštěné máslo a citronovou...

Kynutý závin

Kynutý závin

Do sypké směsi přidáme žloutky, olej, vložné mléko a přibalené droždí. Elektrickým hnětačem nebo ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 30–60...

Kynuté buchty

Kynuté buchty

Do sypké směsi přidáme žloutky, olej, vlažné mléko a přibalené droždí. Elektrickým hnětačem nebo ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 30...

Lívance

Lívance

Ze směsi si odvážíme polovinu (250 g).  Z trochy teplého mléka, lžíce moučné směsi a poloviny sáčku sušeného droždí (4 g) připravíme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Hotový kvásek, cukr, vejce a zbylé...