Raz dva navařeno...

Jarní a letní ovoce

Nektarinkový džem

Nektarinkový džem

Připravte si čisté, ideálně předem vyvařené a suché skleničky. Nektarinky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte, ale pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce na mírném stupni a podlité troškou vody povařte....

Jahodový džem s červeným vínem

Jahodový džem s červeným vínem

Jahody rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přidejte víno a šťávu z citronu. Promíchejte...

Jahodový džem se sektem

Jahodový džem se sektem

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s připraveným...

Jahodový džem s mangem

Jahodový džem s mangem

Jahody očistěte a rozmixujte, mango oloupejte a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte společně s jahodami, popř. rozmixujte jen jednu část ovoce a druhou nechte pokrájenou na kousky, aby vznikla struktura....

Jahodový džem s bezovými květy

Jahodový džem s bezovými květy

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. V případě, že používáte čerstvé nebo...

Jahodový džem s kakaovými boby

Jahodový džem s kakaovými boby

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte...

Jahodový džem s čokoládou

Jahodový džem s čokoládou

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr...

Malinový džem s limetkou

Malinový džem s limetkou

Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem...

Ostružinový džem s levandulí

Ostružinový džem s levandulí

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ta můžete navíc potřít lihem/čistým alkoholem a tím je sterilizovat.  Ostružiny omyjte a rozmixujte s polovinou cukru....

Borůvkový džem s levandulí

Borůvkový džem s levandulí

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ty můžete potřít lihem. Borůvky pořádně omyjte a rozmixujte s polovinou cukru. Pokud chcete úplně hladký džem,...

Jahodovo-broskvový džem

Jahodovo-broskvový džem

Ovoce očistíme a rozmixujeme na hladké pyré. Jamfix dobře promícháme s cukrem a přidáme k ovoci. Společně přivedeme k varu a sbíráme případnou pěnu. Po 5 minutách můžeme plnit do vyvařených skleniček....

Malinový džem s nádechem kokosu

Malinový džem s nádechem kokosu

Nejprve si připravte čisté skleničky, ideálně i vysterilizované. Na toto množství džemu vám vystačí 2 sklenky o objemu 250 ml. Maliny vložte do hrnce, a pokud máte čerstvé, podlijte je 1–2 lžícemi vody,...

Meruňkový džem s rozmarýnem

Meruňkový džem s rozmarýnem

Připravte si skleničky na džem, musí být důkladně vymyté, ideálně i vysterilizované a suché. Z uvedeného množství připravíte cca 3 sklenky o objemu 300 ml. Vypeckované meruňky nakrájejte na menší kousky,...

Malinový džem s proseccem

Malinový džem s proseccem

Opláchnuté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme zchladnout, přidáme prosecco a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme...

Třešňový džem s pomerančovým likérem

Třešňový džem s pomerančovým likérem

Nejprve odpeckujeme a důkladně očistíme třešně. 800 g třešní vložíme do hrnce, kde je tyčovým mixérem zlehka pomixujeme. K ovoci přidáme likér a promícháme. Směs začneme na plotně pomalu zahřívat. Nyní...

Jahodový džem se šťávou z červeného rybízu

Jahodový džem se šťávou z červeného rybízu

Nejprve oberte a důkladně očistěte červený rybíz. Properte ho v cedníku a odstraňte všechny zelené části a smetíčka. V hrnci ho pak tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Vyceďte důkladně veškerou...

Meruňkový džem s citronem

Meruňkový džem s citronem

Meruňky rozmačkáme šťouchadlem na brambory, prosypeme cukrem, přidáme citron a necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den přidáme necelé balení JamFixu 2:1, ale pokud chceme klasickou hustou marmeládu, množství...

Broskvový džem

Broskvový džem

Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme cukr, sáček JamFixu 3:1, 1/2 lžičky Kyseliny citronové a vše důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme...

Rebarborový džem se zázvorem

Rebarborový džem se zázvorem

Stonky rebarbory očistěte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, podlijte lžící vody a přidejte cukr. Na mírném plameni pozvolna vařte do měkka. Rebarbora je rozvařená během chvilky, ale můžete...

Džem z josty a rybízu

Džem z josty a rybízu

Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložíme do dostatečně velkého hrnce, ideálně se silným dnem. Přímo na ovoce nasypeme 3/4 dávky cukru promíchaného s pektinem a kyselinou citronovou. Do hrnce s...

Malinovo-rybízový džem

Malinovo-rybízový džem

Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložte do dostatečně velkého hrnce. Nasypte JamFix 2:1 promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou. a promíchejte. Toto měkké ovoce stačí vařit asi deset minut,...

Džem  z kiwi a angreštu

Džem z kiwi a angreštu

Nejprve rozemelte očištěný a propraný angrešt v mlýnku na ovoce, nebo ho rozmixujte v hrnci tyčovým mixérem na hladkou kaši. Kiwi pokrájejte na menší kusy a přidejte do hrnce k angreštu. Začněte směs pomalu...

Mangový džem s broskvemi

Mangový džem s broskvemi

Broskve je nejprve třeba naříznout, spařit a oloupat. Společně s mangem je nakrájíme na drobno (směs můžeme dle chuti i lehce rozmixovat). Cukr smícháme s pektinem, spojíme s ovocem, přidáme citronovou...

Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl. Ovoce s cukrem přivedeme k varu,...

Džem z černého rybízu a malin

Džem z černého rybízu a malin

Z rybízu odstraníme nečistoty, stopky můžeme ponechat. Rozmixujeme ho na pyré a přepasírujeme přes cedník. K pyré přidáme maliny a zbylé suroviny. Opatrně promícháme, aby se maliny úplně nerozmačkaly, a...

Linecký džem rybíz a jahoda

Linecký džem rybíz a jahoda

Ovoce rozmixujeme a směs propasírujeme přes síto, abychom se zbavili peciček z rybízu. Do přepasírovaného ovoce přidáme ovocný pektin smíchaný s cukrem a skořicí a přivedeme k varu. Protože rybíz bývá...

Jahodovo-třešňový džem

Jahodovo-třešňový džem

Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem, přidáme šťávu z citronu, která dodá super aroma a na konec balíček JamFixu 1:1 smíchaný s cukrem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut (průběžně sbíráme...