Raz dva navařeno...

Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

Rádi si v kuchyni hrajete? Nebojíte se zkoušet, které kombinace spolu fungují a které naopak absolutně nejdou k sobě? Máme pro vás tip na jedno neokoukané a navíc barevné spojení. Řeč je o meruňkovou-malinovém dvojbarevném džemu. Dá to sice trochu práce navíc, ale výsledek rozhodně stojí za to! Nechte se inspirovat od lenkalives.

Postup

Postup

Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl. Ovoce s cukrem přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou a necháme pár minut probublat. Sbíráme případnou pěnu, a nezapomeneme ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle naší chuti. Do sterilizovaných skleniček plníme nejprve malinový džem do poloviny sklenky a necháme ji ztuhnout. Mezitím si stejným způsobem uvaříme meruňkovou část. Tu opatrně nalijeme na již vychladlé maliny a zavíčkujeme. Víčka i hrdla skleniček jsme předtím otřeli alkoholem. Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci, či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny