Raz dva navařeno...

Meruňkový džem s citronem

Věděli jste, že pouhých osm kusů meruněk pokryje denní dávku vitamínu C? Pokud jste už tohoto sladkého ovoce přejedení, máme pro vás tip! Uschovejte si je na zimu. Ideální formou, jak je zpracovat a neztratit na chuti, je lahodný džem. A pokud fandíte jednoduchým, o to ale zajímavějším chutím, vyzkoušejte recept na meruňkový džem s citronem. Nechte se inspirovat od lenkalives.

 

Postup

Postup

Meruňky rozmačkáme šťouchadlem na brambory, prosypeme cukrem, přidáme citron a necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den přidáme necelé balení JamFixu 2:1, ale pokud chceme klasickou hustou marmeládu, množství zvýšíme. Provaříme pozvolna 15 minut, naplníme do sterilizovaných skleniček a vložíme na 10-20minut dodatečně sterilizovat do trouby vyhřáté na 120°. Protože jsou v džemu pecky a větší kusy ovoce, musíme si být jisti, že je opravdu důkladně uvařený i zakonzervovaný.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 2 kg meruněk i s peckami
  • 750 g cukru
  • šťáva ze dvou citronů
  • JamFix 2:1