Raz dva navařeno...

Linecký džem rybíz a jahoda

Kdy jindy si připravit zásobu na zimu a hlavně na pečení vánočního cukroví, než v době sklizně rybízu. Pokud nepatříte k milovníkům kyselejších chutí, ozvláštněte váš rybízový džem jahodami. Sladkost jahod podtrhne chuť rybízu. Uvidíte, že po lineckém cukroví s rybízovo-jahodovým džemem se jen zapráší. Nechte se inspirovat od @lenkalives

Postup

Postup

Ovoce rozmixujeme a směs propasírujeme přes síto, abychom se zbavili peciček z rybízu. Do přepasírovaného ovoce přidáme ovocný pektin smíchaný s cukrem a skořicí a přivedeme k varu. Protože rybíz bývá dost kyselý, kyselinu citronovou přidáváme opatrně, ale nevynecháváme ji - je to důležitá součást konzervace. Plníme do horkých čistých skleniček a sterilujeme otočením víčkem dolů.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny