Raz dva navařeno...

Malinový džem s limetkou

Sladkokyselá chuť malin zvýrazněná limetkovou šťávou, to je ideální kombinace pro vaše snídaňové palačinky nebo křupavé toasty. 

S laskavým svolením Mileny Chmelkové @milena.ch, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici.

Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem přivedeme na plotně k varu, případnou vznikající pěnu sbíráme, aby zůstal džem hezky čirý. Po pár minutkách varu přidáme šťávu z limetky, pektin smíchaný s trochou cukru, pořádně promícháme a krátce 3-5 povaříme. 

Provedeme želírovací test (kápneme trochu džemu na vychlazený talířek) a pokud má džem požadovanou konzistenci a nestéká z talířku, plníme do horkých sklenic, uzavřeme a pak schováme do špajzu na horší časy.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny