Malinový džem s limetkou

Sladkokyselá chuť malin zvýrazněná limetkovou šťávou, to je ideální kombinace pro vaše snídaňové palačinky nebo křupavé toasty.
S laskavým svolením Mileny Chmelkové @milena.ch, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici.
Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem přivedeme na plotně k varu, případnou vznikající pěnu sbíráme, aby zůstal džem hezky čirý. Po pár minutkách varu přidáme šťávu z limetky, pektin smíchaný s trochou cukru, pořádně promícháme a krátce 3-5 povaříme.
Provedeme želírovací test (kápneme trochu džemu na vychlazený talířek) a pokud má džem požadovanou konzistenci a nestéká z talířku, plníme do horkých sklenic, uzavřeme a pak schováme do špajzu na horší časy.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 kg malin
- 350 - 400 g cukru
- šťáva z jedné limetky
- 10 g Ovocného pektinu Labeta
Použité produkty