Mangový džem s broskvemi

Patříte k milovníkům exotického ovoce? Naštěstí žijeme v době, kdy není o tyto pochutiny nouze. Máte chuť na šťavnaté mango uprostřed tuhé zimy? Žádný problém! Co si jej ale trochu ozvláštnit? Jak myslíte, že chutná mangový džem se sladkými broskvemi? S naším receptem to můžete sami otestovat. Nechte se inspirovat od lenkalives.
Postup
Postup
Broskve je nejprve třeba naříznout, spařit a oloupat. Společně s mangem je nakrájíme na drobno (směs můžeme dle chuti i lehce rozmixovat). Cukr smícháme s pektinem, spojíme s ovocem, přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu. Průběžně ochutnáváme, a chuť doladíme kyselinou citronovou, která nám zároveň pomůže marmeládu zakonzervovat. Pokud se při vaření objeví pěna, opatrně ji odebíráme. Hotovou marmeládu můžeme plnit buď do sterilizovaných skleniček a otáčet dnem vzhůru, nebo ji zavařit v troubě či hrnci ponořené ve vodě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 co nejzralejší mango
- 700 g broskví
- 800 g cukru
- 1 Ovocný pektin
- Kyselina citronová
- šťáva z 1 citronu
Použité produkty