Jahodový džem s čokoládou

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodový džem s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!
Postup
Postup
Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference.
K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Náš tip
- Džem jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny džemy dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.
- ...nejedete v BIO produktech? Džem stejně dobře připravíte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Varianta s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1
- 960 g čerstvých jahod
- 80 g hořké čokolády
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta
Varianta s Želírovacím cukrem 3:1
- 960 g čerstvých jahod
- 80 g hořké čokolády
- Želírovací cukr 3:1 Labeta
Použité produkty