Raz dva navařeno...

Jahodový džem s čokoládou

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodový džem s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!

Postup

Postup

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference.

K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Náš tip

  • Džem jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny džemy dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.
  • ...nejedete v BIO produktech? Džem stejně dobře připravíte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1

Varianta s Želírovacím cukrem 3:1