Malinový džem s nádechem kokosu

Rádi zkoušíte nové a nové kombinace chutí? Co takhle maliny a kokos? Zní to hodně exoticky, že? Je to džemová bomba! Posuďte sami.
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si připravte čisté skleničky, ideálně i vysterilizované. Na toto množství džemu vám vystačí 2 sklenky o objemu 250 ml.
Maliny vložte do hrnce, a pokud máte čerstvé, podlijte je 1–2 lžícemi vody, u mražených není třeba. Na mírném plameni maliny pozvolna rozvařte, což trvá velmi krátce. Přidejte k malinám i kokosové mléko, ideálně více tuhé části mléka než tekuté, ale nevadí, když mléko promícháte a dáte jej tak. Množství kokosového mléka si můžete uzpůsobit dle chuti, stejně tak množství cukru, který nyní k malinám do hrnce přidejte. Z citrónu vymačkejte šťávu, pektin promíchejte se lžící cukru a oboje přidejte k malinám. Dobře promíchejte, ať se pektin rozpustí. Pokud jste použili více mléka, klidně ještě půl lžičky pektinu přidejte. Nakonec vmíchejte kyselinu citronovou, a ještě pár minut povařte.
Test hustoty džemu lze provést tak, že na talířek dáte lžičku džemu, počkáte, až vychladne a pokud po vychladnutí nestéká, můžete ještě horký plnit do čistých a suchých skleniček, důkladně uzavřete a otočte dnem vzhůru, stačí na čtvrt hodinky. Před uzavřením také můžete víčko skleničky potřít čistým alkoholem či lihem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 500 g malin (čerstvé nebo mražené)
- 250–300 g cukru
- 200–250 ml kokosového mléka z plechovky
- 1 citron
- 1 vrchovatá lžička Ovocného pektinu Labeta
- 1/2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty