Raz dva navařeno...

Malinový džem s proseccem

Máte rádi spíše sladké nebo slané snídaně? Pokud už Vás omrzel džem na čerstvém chlebu, zkuste ho ochutnat s vaflemi. Tento lehce kyselý malinový je v kombinaci se sladkou vaflí naprosto ideální kombinací.

S laskavým svolením Martiny Rychterové @sumavskaholka, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Opláchnuté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme zchladnout, přidáme prosecco a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí.

Hotovým džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny