Malinový džem s proseccem

Máte rádi spíše sladké nebo slané snídaně? Pokud už Vás omrzel džem na čerstvém chlebu, zkuste ho ochutnat s vaflemi. Tento lehce kyselý malinový je v kombinaci se sladkou vaflí naprosto ideální kombinací.
S laskavým svolením Martiny Rychterové @sumavskaholka, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Opláchnuté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme zchladnout, přidáme prosecco a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí.
Hotovým džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 kg čerstvých malin
- Želírovací cukr 2:1 Labeta
- 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
- 150 ml prosecca
Použité produkty