Jahodový džem s mangem

Jahody a mango? Proč ne! Vyzkoušejte tuto kombinaci a sami se přesvědčíte, že je to skutečná lahůdka!
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jahody očistěte a rozmixujte, mango oloupejte a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte společně s jahodami, popř. rozmixujte jen jednu část ovoce a druhou nechte pokrájenou na kousky, aby vznikla struktura. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky.
Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přilijte i šťávu z citronu nebo kyselinu citronovou. Promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou na mírném stupni cca 20 minut, nebo ve vodní lázni v troubě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 900 g jahod
- 1 velké mango
- Želírovací cukr na jahody Labeta (1 balení 425 g)
- šťáva z 1 citronu nebo 2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty