Nektarinkový džem

Džem z nektarinek? Určitě ano! Vylaďte si jeho chuť bylinkami nebo kořením...
Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.
Postup
Postup
Připravte si čisté, ideálně předem vyvařené a suché skleničky.
Nektarinky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte, ale pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce na mírném stupni a podlité troškou vody povařte. JamFix smíchejte s cukrem (Dle chuti. Stačí méně, ale je třeba zohlednit, že cukr působí též jako konzervant, takže platí, že čím méně ho bude, tím rychleji se bude džem kazit.) a vsypte k rozmixovaným nektarinkám. Přidejte šťávu z citronu nebo 1 – 2 lžičky kyseliny citronové, promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Náš tip
k nektarinkám se hodí i bylinky jako je máta, rozmarýn apod., nebo koření, např. vanilka.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 kg nektarinek
- 1 balení JamFix 1:1 Labeta
- 400 – 900 g cukru (dle sladkosti ovoce)
- šťáva z 1 citronu nebo 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty