Broskvový džem

Už vás nebaví dojídat broskve, aby se nezkazily, a kompotovaných broskví máte plnou spíž? Vytvořte z nich skvělý džem! Jahodové a rybízové džemy dělá kde kdo. Šťavnatá a bohatá chuť broskví přitom vytvoří v ústech dokonalou harmonii. Nevěříte? Můžeme vás ujistit, že džem nebudete stíhat ani mazat na chléb, jak jej budete po lžících ujídat přímo ze skleničky. Být vámi, uděláme si větší zásoby!
Postup
Postup
Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme cukr, sáček JamFixu 3:1, 1/2 lžičky Kyseliny citronové a vše důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 kg Broskví (oloupané,vypeckované)
- 1 sáček JamFixu 3:1 Labeta
- 330 g cukru
- 1/2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty