Jahodový džem s červeným vínem
Přidejte si do svého oblíbeného jahodového džemu sklenku červeného vína... Je skvělý že?
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jahody rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přidejte víno a šťávu z citronu. Promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Pokud chcete v džemu alkohol zachovat a neodvařit jej, přidejte víno až těsně před koncem. Alkohol se odpařuje už při 78 °C.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 850 g jahod
- 100 ml červeného vína
- Želírovací cukr na jahody Labeta (1 balení 425 g)
- šťáva z 1 citronu nebo 1 – 2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty