Raz dva navařeno...

Jahodový džem s červeným vínem

Přidejte si do svého oblíbeného jahodového džemu sklenku červeného vína... Je skvělý že? 

S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Jahody rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přidejte víno a šťávu z citronu. Promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.

Pokud chcete v džemu alkohol zachovat a neodvařit jej, přidejte víno až těsně před koncem. Alkohol se odpařuje už při 78 °C.

Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny