Džem z černého rybízu a malin

Neobvyklá kombinace černého rybízu se sladkými malinami vás ohromí dokonalou souhrou chutí. Určitě jí vyzkoušejte, stojí pravdu za to! Nechte se inspirovat od lenkalives.
Postup
Postup
Z rybízu odstraníme nečistoty, stopky můžeme ponechat. Rozmixujeme ho na pyré a přepasírujeme přes cedník. K pyré přidáme maliny a zbylé suroviny. Opatrně promícháme, aby se maliny úplně nerozmačkaly, a přivedeme k varu. Tento poměr surovin udělá trochu řidší džem, aby se dobře roztíral. Pokud chceme spíše tužší, přidáme želírovací cukr navíc. Vroucí džem plníme do horkých skleniček, víčka i hrdla otřeme vatičkou namočenou v alkoholu, a po zavření obracíme dnem vzhůru.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1kg černého rybízu
- 300g malin (nebo podle chuti)
- 1 balení BIO třtinového želírovacího cukru
- trochu Kyseliny citronové
Použité produkty