Malinovo-rybízový džem

Také jste se těšili na sezónu sbírání a sklízení letošní úrody? Pokud máte dostatek sladkých malin a kyselého rybízu, vyzkoušejte náš tip! Smíchali jsme tyto dva skvělé druhy ovoce a vytvořili perfektní snoubení chutí v lahodném džemu. Zapojte do sbírání plodů vaše ratolesti a uvidíte, že si při zavařování užijete mnoho legrace. A pokud vám malinovo-rybízový džem náhodou vydrží až do zimy, vánoční cukroví bude mít teprve ten správný šmrnc. Nechte se inspirovat od @teaolivova.
Postup
Postup
Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložte do dostatečně velkého hrnce. Nasypte JamFix 2:1 promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou. a promíchejte. Toto měkké ovoce stačí vařit asi deset minut, pak je přímo v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem. Znovu povařte a ochutnejte, podle chuti dolaďte cukrem nebo citrusovou šťávou. Pokud nemáte rádi malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasírujte přes síto. Ještě horký džem plňte do umytých nahřátých sklenic, zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Horký džem roztáhne gumičku ve víčku a tím se hermeticky uzavře. Na pracovní desce naplněné sklenice zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout". Sklenice skladujte ideálně v chladu a temnu.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 700g malin
- 500g červeného a bílého rybízu
- JamFix 2:1
- 500g třtinového cukru
- 1 lžička Kyseliny citronové
Použité produkty