Raz dva navařeno...

Jahodovo-broskvový džem

Krásně krémový džem dokazuje, jak skvělé je kombinovat více druhů ovoce. Palačinky s jahodovo-broskvovým džemem budou luxusní! 

S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ovoce očistíme a rozmixujeme na hladké pyré. Jamfix dobře promícháme s cukrem a přidáme k ovoci. Společně přivedeme k varu a sbíráme případnou pěnu.

Po 5 minutách můžeme plnit do vyvařených skleniček. Hrdla a víčka vydesinfikujeme pálenkou. Skleničky na šroub stačí otočit dnem vzhůru. Jestli ale máme skleničky s gumičkou, musíme je po uzavření ještě sterilovat 10 minut v zavařovacím hrnci.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny