Jahodovo-broskvový džem

Krásně krémový džem dokazuje, jak skvělé je kombinovat více druhů ovoce. Palačinky s jahodovo-broskvovým džemem budou luxusní!
S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ovoce očistíme a rozmixujeme na hladké pyré. Jamfix dobře promícháme s cukrem a přidáme k ovoci. Společně přivedeme k varu a sbíráme případnou pěnu.
Po 5 minutách můžeme plnit do vyvařených skleniček. Hrdla a víčka vydesinfikujeme pálenkou. Skleničky na šroub stačí otočit dnem vzhůru. Jestli ale máme skleničky s gumičkou, musíme je po uzavření ještě sterilovat 10 minut v zavařovacím hrnci.
Suroviny
Suroviny
- 500 g jahod
- 500 g broskví bez pecky
- 500 g cukru
- Jamfix 2:1 Labeta
Použité produkty