Raz dva navařeno...

Jarní a letní ovoce

Nektarinkový džem

Nektarinkový džem

Připravte si čisté, ideálně předem vyvařené a suché skleničky. Nektarinky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte, ale pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce na mírném stupni a podlité troškou vody povařte....

Jahodový džem s červeným vínem

Jahodový džem s červeným vínem

Jahody rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s želírovacím cukrem a přidejte víno a šťávu z citronu. Promíchejte...

Jahodový džem se sektem

Jahodový džem se sektem

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte s připraveným...

Jahodový džem s mangem

Jahodový džem s mangem

Jahody očistěte a rozmixujte, mango oloupejte a nakrájejte na malé kousky nebo rozmixujte společně s jahodami, popř. rozmixujte jen jednu část ovoce a druhou nechte pokrájenou na kousky, aby vznikla struktura....

Jahodový džem s bezovými květy

Jahodový džem s bezovými květy

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně vyvařené skleničky. V případě, že používáte čerstvé nebo...

Jahodový džem s kakaovými boby

Jahodový džem s kakaovými boby

JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené skleničky. Rozmixované jahody smíchejte...

Jahodový džem s čokoládou

Jahodový džem s čokoládou

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr...

Malinový džem s limetkou

Malinový džem s limetkou

Maliny smícháme s cukrem a na 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice (pořádně umyjeme v horké vodě a dáme sterilovat do trouby vyhřáté na 100 °C). Maliny s cukrem...

Ostružinový džem s levandulí

Ostružinový džem s levandulí

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně i vyvařené. Stejně tak víčka, ta můžete navíc potřít lihem/čistým alkoholem a tím je sterilizovat.  Ostružiny omyjte a rozmixujte s polovinou cukru....