Jahodový džem s kakaovými boby

Jahody s čokoládou, kdo by je nemiloval? Připravte si je do skleniček ve formě luxusního džemu a potěšte jimi své chuťové pohárky kdykoliv si jen vzpomenete.
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
JamFix promíchejte se dvěma lžícemi cukru. Jahody se zbylým cukrem rozmixujte. Z citronu vymačkejte šťávu a připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené skleničky.
Rozmixované jahody smíchejte s připraveným JamFixem a přilijte i šťávu z citronu. Promíchejte a přiveďte k varu. Nakonec ještě přidejte do džemu kakaové boby. Povařte 5 minut a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 900 g jahod
- 4 lžíce Kakaových bobů drcených nepražených Iswari
- JamFix 3:1 Labeta
- 300 g cukru (dle chuti a sladkosti jahod lze přidat)
- 1 citron
Použité produkty