Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Připravte si čisté, suché skleničky, ideálně předem vyvařené. Šípky (pokud máte čerstvé) přepulte a vyberte z nich semínka, poté je několikrát propláchněte čistou vodou a nakonec je nechte na několik...
Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky. Švestky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte a smíchejte s bio třtinovým želírovacím cukrem. Pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce povařte...
Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky. Začněte přípravou karamelu. 100 g cukru dejte do hrnce se silnějším dnem (ideálně vyšší hrnec) a velmi pozvolna jej nechte rozpustit....
Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky. Oloupaná a nakrájená jablka nejprve na mírném stupni a podlité troškou vody krátce povařte, aby změkla. Očištěné a nakrájené mango přidejte...
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme podle chuti, je však potřeba myslet na to,...
Připravte si čisté a ideálně i vysterilizované skleničky. Pomeranče vyfiletujte (neboli jednotlivé dílky oloupete a důkladně zbavíte veškerých slupiček a bílé části pod kúrou), a pak už jen nakrájíte...
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky, mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme....
Smícháme 1 kg očištěného ananasu pokrájeného na menší kousky a nastrouhanou kůru z 1 citronu. Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme. Za stálého míchání...
Vyfiletované pomeranče, většinu cukru (1 PL lžíci si necháme na později), pomerančovou kůru a koření dáme do vhodného hrnce a přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou. Na závěr vmícháme citrusový...
Z očištěné dýně vyjměte semínka a nakrájejte ji na kousky, klidně na větší. Pokud máte dýni Hokkaido, netřeba ji loupat, jinou dýni je potřeba zbavit nejdříve slupky. Nakrájenou dýni vložte do hrnce...
Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíře do zlatova (v horkovzdušné na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou...
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut (do změknutí). Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme, skořicový cukr, Želírovací cukr 2:1 a citronovou...
Nakrájené kdoule nasypeme do pomalého hrnce a zároveň přidáme i ocet a koření (to můžeme ale i zcela vynechat). Na hrnci nastavíme dobu vaření 8 hodin a necháme ho dělat svou práci. Uvařené kdoule jsou...
Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr. 2:1 Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme...
Švestky nakrájejte a dejte do kastrůlku, zasypte cukrem a na mírném plameni nechte cca 10 minut povařit, dokud nezměknou. Zpočátku, než švestky pustí šťávu, tak míchejte, ať se nepřipálí, případně podlijte...
Ovoce očistěte, odpeckujte a prolisujte. Případně rozmixujte opatrně tyčovým mixérem a připravte si do hrnce. V misce stranou smíchejte třtinový cukr a želírovací směs JamFix 1:1, která už obsahuje ten...
Jednotlivé vyloupané segmenty mandarinek dáme do hrnce, přidáme cca 50–60 g cukru, špetku soli, skořici, hřebíčky a přidáme cca 200 ml vody. Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a povaříme asi 15 minut....
Dejte si záležet při výběru hrušek – musí být krásně šťavnaté a jemné – tzv. máslovky. Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky, a ze všech vymačkáme šťávu. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny....
Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?