Raz dva navařeno...

Hruškovo - citronový džem

Jsou pokrmy a nápoje, které vám připomínají určité roční období? Hruškovo-citrónový džem je  tak dokonalou pochoutkou pro sychravé podzimní dny či dlouhé zimní večery. Sladká chuť hrušky v kombinaci s kyselým citronem má něco do sebe. Můžete jím ozvláštnit nedělní palačinky či váš oblíbený moučník, nebo jej jen tak ujídat po lžičkách. Nechte se inspirovat od lenkalives.

Postup

Postup

Dejte si záležet při výběru hrušek – musí být krásně šťavnaté a jemné – tzv. máslovky. Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky, a ze všech vymačkáme šťávu. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny. Až potom začneme krájet hrušky – loupat je nemusíme. Protože velmi rychle na vzduchu hnědnou, krájíme je rovnou do misky s citronovou šťávou a promícháváme, aby zůstal džem světle žlutý. Poté přidáme cukr, půl lžičky kyseliny citronové a celý balíček JamFixu 3:1, promícháme a svaříme asi 10 minut. Naplníme do vyvařených sklenic, víčko i hrdlo otřeme vatičkou namočenou v alkoholu, a po uzavření obrátíme dnem vzhůru. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny