Zimní marmeláda mandarinka-kiwi-med
Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních měsíců, mandarinky a pár kousků kiwi. Dokonalý recept jsme už vymysleli za vás.
Postup
Postup
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky, mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého mícháme přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.
Naše tipy:
• nezapomeňte, že z kyselých mandarinek a kyselého kiwi, bude i kyselá marmeláda, kterou možná budete muset dosladit trochou cukru - nebojte se proto marmeládu v průběhu vaření ochutnat. Ochutnávejte vždy jen čistou lžičkou - olíznutou lžičku nepoužívejte víckrát, zvýšili byste tak kazivost marmelády
• marmeládu stejně dobře uvaříte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 1500 g směsi mandarinek a kiwi a 6 lžiček medu
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1000 g ovoce (8-12 mandarinek a 8 kusů kiwi)
- 4 lžičky medu
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1 nebo Želírovací cukr 3:1
Použité produkty