Raz dva navařeno...

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Dýně je stále oblíbenější surovinou, která si právem vysloužila místo v naší kuchyni. Pokud vás ale už omrzelo vařit pouze dýňovou polévku, zkuste vykouzlit džem z pečené dýně ochucený muškátovým oříškem. Džem můžete věnovat i jako chutný a zároveň velmi originální dárek. 

Postup

Postup

Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíře do zlatova (v horkovzdušné na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, želírovací cukr 2:1 a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.

Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny