Perníčkový švestkový džem
Navoďte si příjemnou vánoční atmosféru džemem se sladkými švestkami a voňavým kořením.
Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.
Postup
Postup
Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky.
Švestky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte a smíchejte s bio třtinovým želírovacím cukrem. Pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce povařte na mírném stupni a podlité troškou vody a až poté smíchejte s želírovacím cukrem. Přidejte šťávu z citronu nebo 1 – 2 lžičky kyseliny citronové a také koření, promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 kg švestek
- BIO Třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta
- šťáva z 1 citronu nebo 1 - 2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
- 1 – 2 lžičky koření na perníčky (lze zaměnit i za kombinaci skořice, mletého kardamomu, mletého hřebíčku a 1 ks badyánu)
Použité produkty