Raz dva navařeno...

Perníčkový švestkový džem

Navoďte si příjemnou vánoční atmosféru džemem se sladkými švestkami a voňavým kořením.

Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.

Postup

Postup

Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky.

Švestky, pokud máte měkké, rovnou rozmixujte a smíchejte s bio třtinovým želírovacím cukrem. Pokud jsou tvrdší, nejprve je krátce povařte na mírném stupni a podlité troškou vody a až poté smíchejte s želírovacím cukrem. Přidejte šťávu z citronu nebo 1 – 2 lžičky kyseliny citronové a také koření, promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.

Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny