Raz dva navařeno...

Mangový džem s jablky

Mango a jablka, zajímavá kombinace, která vám bude chutnat třeba na palačinkách či vaflích.

Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.

Postup

Postup

Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky.

Oloupaná a nakrájená jablka nejprve na mírném stupni a podlité troškou vody krátce povařte, aby změkla. Očištěné a nakrájené mango přidejte k jablíčkům a rozmixujte. Důkladně k ovoci vmíchejte želírovací ovocný cukr a šťávu z citronu nebo 1 – 2 lžičky kyseliny citronové a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.

Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny