Mangový džem s jablky
Mango a jablka, zajímavá kombinace, která vám bude chutnat třeba na palačinkách či vaflích.
Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.
Postup
Postup
Připravte si čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky.
Oloupaná a nakrájená jablka nejprve na mírném stupni a podlité troškou vody krátce povařte, aby změkla. Očištěné a nakrájené mango přidejte k jablíčkům a rozmixujte. Důkladně k ovoci vmíchejte želírovací ovocný cukr a šťávu z citronu nebo 1 – 2 lžičky kyseliny citronové a přiveďte k varu. Povařte 5 minut, a ještě horký džem plňte do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujte a otočte na chvíli dnem vzhůru.
Džem můžete pro delší trvanlivost také zavařit. Zavařujte v hrnci s vodou, na mírném stupni cca 20 minut. Nebo ve vodní lázni v troubě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 velké zralé mango (nebo 2 malé)
- 2 kyselejší jablka (např. odrůda Granny Smith)
- 1/2 balení Želírovacího ovocného cukru Labeta
- šťáva z 1 citronu nebo 1 - 2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
Použité produkty