Kdoulová povidla z pomalého hrnce

Kdoule vypadají jako hrušky, ale chutnají úplně jinak a na rozdíl od nich jsou pokryty chloupky. Syrové jsou nepoživatelné, ale v povidlech se nám odmění úžasnou vůní!
S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nakrájené kdoule nasypeme do pomalého hrnce a zároveň přidáme i ocet a koření (to můžeme ale i zcela vynechat). Na hrnci nastavíme dobu vaření 8 hodin a necháme ho dělat svou práci.
Uvařené kdoule jsou krásně měkké, ale potřebují rozmixovat tyčovým mixérem. Hned potom do nich zamícháme želírovací cukr, případně ještě dochutíme, a tentokrát zapneme hrnec na 12 hodin. Voda se bude pomalu odpařovat, takže je potřeba občas povidla promíchat.
Hotová povidla naplníme do čistých sterilizovaných skleniček, vydezinfikujeme hrdla a víčka (třeba alkoholem) a zavařujeme 20 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 kg pokrájených kdoulí (není potřeba loupat, chloupky manipulací a omytím opadají)
- 200 g BIO Třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta
- 2 lžíce octa
- podle chuti hřebíček, skořice a vanilka
Použité produkty