Dýňový džem se skořicí

Podlehli jste úžasné podzimní atmosféře a blížících se Vánoc? Všude voní pečená jablíčka, domácnosti zdobí dýně a po procházce se zahříváte lahodným čajem? Abyste se dostali ještě více do podzimní nálady, připravte si vynikající dýňový džem s voňavou skořicí.
Postup
Postup
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut (do změknutí). Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme, skořicový cukr, Želírovací cukr 2:1 a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1 kg dýně
- Skořicový cukr Labeta
- Želírovací cukr 2:1 Labeta
- citronová šťáva podle chuti
Použité produkty