Kynuté buchty

Nadýchané, voňavé a poctivě domácí — takové jsou naše kynuté buchty! Upečte si je s námi naplněné domácím džemem nebo tvarohem. Vychutnejte si kousek sladké pohody jako od babičky!
Postup
Postup
Do sypké směsi přidáme žloutky, olej, vlažné mléko a přibalené droždí. Elektrickým hnětačem nebo ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 30 – 60 minut kynout.
Vykynuté těsto rozválíme na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce dáme oblíbenou náplň (mák, tvaroh, džem), okraje stlačíme k sobě a spojem dolů pokládáme buchty na plech vymazaný rozpuštěným máslem. Před pečením buchty potřeme rozpuštěným máslem a necháme ještě 10 minut kynout.
Poté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 – 30 minut, dozlatova.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Univerzální kynuté těsto Labeta
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 75 ml rostlinného oleje
- máslo na potření
Použité produkty