Raz dva navařeno...

Domácí chlebíčková veka

Upečte si snadno domácí chlebíčkovou veku podle ověřeného receptu a užijte si chuť čerstvého pečiva bez zbytečných přísad. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i k běžné snídani.

Postup

Postup

Do mísy vsypeme směs a sušené droždí a promícháme. Přidáme žloutek, vlažné mléko, změklé máslo a elektrickým hnětačem nebo ručně zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout v míse překryté folií 60 – 90 minut.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na 2 díly a z každého dílu vytvarujeme veku. Veky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme je kynout na teplém místě 30 – 45 minut.

Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut dozlatova.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Univerzální kynuté těsto Labeta
  • 280 ml mléka
  • 60 g změklého másla
  • 5 g soli
  • vejce na potření

Použité produkty