Lívance

Přemýšlíte,co dobrého si připravit k večeři? Co třeba lívance! S námi je budete mít hotové raz dva!
Postup
Postup
Ze směsi si odvážíme polovinu (250 g). Z trochy teplého mléka, lžíce moučné směsi a poloviny sáčku sušeného droždí (4 g) připravíme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Hotový kvásek, cukr, vejce a zbylé vlažné mléko přidáme k moučné směsi, promícháme a necháme na teplém místě asi 25 minut kynout.
Na rozpálené nepřilnavé pánvi potřené tukem lijeme těsto a pečeme po obou stranách dozlatova. Hotové lívance můžeme potřít marmeládou nebo povidly.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Univerzání kynuté těsto Labeta
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 25 g cukru
Použité produkty