Raz dva navařeno...

Lívance

Přemýšlíte,co dobrého si připravit k večeři? Co třeba lívance! S námi je budete mít hotové raz dva!

Postup

Postup

Ze směsi si odvážíme polovinu (250 g).  Z trochy teplého mléka, lžíce moučné směsi a poloviny sáčku sušeného droždí (4 g) připravíme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Hotový kvásek, cukr, vejce a zbylé vlažné mléko přidáme k moučné směsi, promícháme a necháme na teplém místě asi 25 minut kynout.

Na rozpálené nepřilnavé pánvi potřené tukem lijeme těsto a pečeme po obou stranách dozlatova. Hotové lívance můžeme potřít marmeládou nebo povidly.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Univerzání kynuté těsto Labeta
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 25 g cukru

Použité produkty